Aso Saina Arbor!

Aso Arbor!

O le Arbor Day o se fa'amanatuga e fa'asalalau ma puipuia ai la'au e tusa ai ma le tulafono, ma fa'amaopoopo ma fa'apotopoto le to'atele e auai ma le toto'a i galuega o le totōina o la'au.E tusa ai ma le umi o le taimi, e mafai ona vaevaeina i le aso o le totoina o laau, vaiaso o le totoina o laau ma le masina o le totoina o laau, lea e taʻua faʻatasi ai le International Arbor Day.E fautuaina e ala i nei ituaiga gaioiga, o le a faaosofia ai le fiafia o tagata i le totoina o laau ma o le a latou iloa ai le taua o le puipuiga o le siosiomaga.
O le Aso Arbor a Saina na amataina e Ling Daoyang, Han An, Pei Yili ma isi saienitisi vaomatua i le 1915, ma o le taimi muamua na seti i le Qingming Festival faaletausaga.I le 1928, na suia ai e le Malo o le Atunuu le Aso Arbor i le aso 12 o Mati e faamanatu ai le tolu tausaga talu ona maliu Sun Yat-sen.I le 1979, ina ua maeʻa le faavaeina o Saina Fou, i le fautuaga a Deng Xiaoping, o le fonotaga lona ono a le Komiti Tumau o le Fifth National People's Congress na filifili e tofia Mati 12 i tausaga uma e avea ma Arbor Day.
Mai ia Iulai 1, 2020, o le a faʻatinoina le "Tulafono o Vaomatua a le Malo o Saina" fou, ma faʻamaonia ai o Mati 12 o le Arbor Day.

植树节.webp

 

O le faailoga o le Arbor Day o se faailoga o le uiga lautele.
1. O foliga o se laau o lona uiga e tatau i tagata uma ona toto 3 i le 5 laau, ma o le a faia e tagata uma e lanulauava ai le tina.
2. “China Arbor Day” ma le “3.12″, e faailoa ai le naunautaiga e suia le natura, manuia ai tagata, toto laau i tausaga uma, ma tumau.
3. E lima laau e mafai ona faauigaina o le "vao", lea e faʻalautele ma faʻafesoʻotaʻi le liʻo i fafo, e faʻaalia ai le lanu meamata o le tina ma le faʻataunuʻuina o se liʻo mama o meaola faanatura faʻatasi ma vaomatua o le tino autu.

38dbb6fd5266d0160924446f4260c30735fae6cd9f6a

 

 

 


Taimi meli: Mati-12-2022